De geschiedenis van:

Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw.

De start van de brouwerij is feitelijk gelegd in 1999, toen wij besloten ( Theo Hesselink werkzaam als brouwer bij Heineken en Jos van Beek (directeur van juwelier Juwel Art & Ribelli) om samen een brouwerij op te gaan starten.

Het was in die tijd niet meer dan het maken van bieren voor speciale gelegenheden, maar door drukke werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf stopte Jos met de brouwerij werkzaamheden, daarna hebben Joke(mijn vrouw) en ik nog een aardig aantal brouwsels gemaakt, echter door drukke werkzaamheden op het werk kwam er van brouwen niet veel meer terecht, dus daarom heb ik de roerstokken aan de wilgen gehangen.Maar door een reorganisatie kwam ik in 2010 na 32 jaren te hebben gewerkt als brouwer zonder werk te zitten. Gelukkig kwam ik na een maand of 3 weer aan het werk, helaas was dit een tijdelijke baan en begon de zoektocht naar een andere baan weer opnieuw. Het vinden van een baan op mijn leeftijf was gewoon erg lastig en toen kwam tijdens een UWV cursus het idee om deze brouwerij weer van de stoffige plank te halen.

De opstart is in ieder geval prima verlopen en er zitten nu standaard 6 bieren in het assortiment en het is de bedoeling dat er in de komende tijd nog minimaal 2 bieren aan dit assortiment worden toegevoegd. Het Goudsche bier is nu op 40 punten verkrijgbaar (slijterijen ,horecazaken en de Erasmusuniversiteit Rotterdam) Op dit moment mag ik voor Gall & Gall de verkoop verzorgen voor al hun filialen in Zuid-Holland.

Het totaal aantal bieren dat  sinds 2012 gebrouwen is nu 28,dit betreft het vaste assortiment en opdrachtbieren, hiervan zijn een vijftal bieren voor een trouwerijreceptie.

De laatste verkooppunten zijn het supermarkt filiaal Plus van Ee in Gouda en het filiaal van Spar to Go aan het stationsplein te Gouda.

Dus bezoek regelmatig onze website om van het laatste nieuws op de hoogte te blijven.

met vriendelijke groeten

Theo Hesselink

stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw