De geschiedenis van:

Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw.

De start van de brouwerij is feitelijk gelegd in 1999, toen wij besloten ( Theo Hesselink werkzaam als brouwer bij Heineken en Jos van Beek (directeur van juwelier Juwel Art & Ribelli) om samen een brouwerij op te gaan starten.

Het was in die tijd niet meer dan het maken van bieren voor speciale gelegenheden, maar door drukke werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf stopte Jos met de brouwerij werkzaamheden, daarna hebben Joke(mijn vrouw) en ik nog een aardig aantal brouwsels gemaakt, maar door de toenmalige gezondsheidproblemen van mijn  kant werd het brouwen zeer lastig en stopte de brouwerij met zijn activiteiten.

Maar door een reorganisatie kwam ik in 2010 na 32 jaren te hebben gewerkt als brouwer zonder werk te zitten. Gelukkig kwam ik na een maand of 3 weer aan het werk, helaas was dit een tijdelijke baan en begon de zoektocht naar een andere baan weer opnieuw. Het vinden van een baan op mijn leeftijf was gewoon erg lastig en toen kwam tijdens een UWV cursus het idee om deze brouwerij weer van de stoffige plank te halen.

De opstart is in ieder geval prima verlopen, er zitten nu standaard 4 bieren in het assortiment en het is de bedoeling dat er in 2015 nog minimaal 2 bieren aan dit assortiment worden toegevoegd. Het Goudsche bier is nu op 28 punten verkrijgbaar (slijterijen ,horecazaken en de Erasmusuniversiteit Rotterdam) Op dit moment heeft een grote landelijke slijter de verkoop van het bier in beraad, maar de reacties zijn in ieder geval zeer hoopvol.

Dus bezoek regelmatig onze website om van het laatste nieuws op de hoogte te blijven.

met vriendelijke groeten

Theo Hesselink

stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw